FANDOM


Trebuie să acţionaţi, parte 2
25
Numărul episodului 1
Sezonul 4
Numărul total 25
Titlul pe Teremedó Ṭeniw k’akṭuá, parṭ 2
Titlul în Portugal Tendes de actuar, Parte 2
Data difuzării 0 ianuarie 2018
Lista episoadelor
precedent
Trebuie să acţionaţi, parte 1
următor
Copilele trebuie să crească
Lucrurile Surorilor

Trebuie să acţionaţi, parte 2 este episodul 1 al sezonului 4 din serialul Lucrurile Surorilor şi episodul 25 în total. A avut premiera pe 0 ianuarie 2018.

Rezumat

Episodul începe cu un repet al episodului anterior, prezentând cele mai importante evenimente.

Pe o stradă din Bàrcinon, pe planeta Teremedó, Mila se trezeşte pe podea şi începe să meargă ca să ştie unde se află. Vede că maşinile sunt diferite de cele de pe Pământ, şi oraşul, de asemenea, este un pic diferit. Ea o întreabă pe o femeie: „Care oraş e ăsta?”, şi femeia spune că acest oraş este Bàrcinon, dar că acum se grăbeşte şi trebuie să plece. Mila încă nu ştie unde se află, şi o întreabă pe o altă femeie: „Unde e poliţia?”. Femeia o întreabă de ce vrea să vorbească cu poliţia, şi dacă a fost vreo problemă. Ea observă că accentul cetăţenilor acestui oraş este diferit şi nu înţelege nişte cuvinte, totuşi spune: „Vreau să merg la Barcelona, te rog”. Femeia spune în M2: „¿Vols aná a la Ṭerra? Nw se poṭ, nzsalṭras nw xi pzdem aná pe nzs wán przxibiṭ…”, dar Mila spune: „Eu sunt de pe Pământ, cineva poate să mă ducă?”. Femeia spune: „¿Ṭu eṭs lada Ṭerra? Ya veḣ, ṭens k’aná a Pulá, p’eys sôn lzs ke mane§an akesṭas kosas, junṭ and ľanṭiġa ḞEḞ. Ṭens k’aġaḟá le meṭrz i aná a ľesṭació ke’s diw Pulá. ¿M’enṭens?”, şi Mila spune: „Un pic”. Femeia spune: „Mold bê, le meṭrz esṭá ayá. ¡Adèu!”. Când ajunge la metrou, Mila întreabă: „Care linie merge la staţia Pula?”, şi un bărbat spune: „¡Ula! ¿İnṭenṭas aná a Pulá? ¡Las lînias 6, 7, 12, 13 i les SṬK!”. Şi Mila ajunge în Pulá…

Pe nava 07, 0 îi spune lui Josep Maria 22 că primesc un mesaj de pe Teremedó. Îl pun pe ecran, şi nişte ofiţeri din Pulá spun că au găsit două umane, o fată care se numeşte Mila şi mama ei, María Natividad, care vor să se întoarcă la Barcelona. Ofiţerul întreabă dacă pot să le ducă pe Pământ, dar 22 spune: „Pământul are probleme, nişte extratereştri au venit şi planeta o să se distrugă dacă nu facem ceva în curând. V-aţi descurcat bine ţinându-le în Pulá, noi o să venim să le luăm şi ele o să rămână cu noi la bordul navei noastre. Venim imediat!”, şi termină apelul. 0 îi spune lui 22: „Ai un plan să faci ca Pământul să revină la normal?” şi 22 spune: „Nu, fratele tău nu întotdeauna are soluţia la toate…”. Când nava 07 ajunge pe Teremedó, Mila şi mama ei sunt teleportate la bord, şi nava 07 se întoarce pe Pământ. 22 o întreabă pe Mila: „Cum de erai pe planeta mea?” şi Mila spune: „Nu ştiu, eu nu-mi amintesc decât că eram pe nava ta şi deodată m-am trezit pe o stradă din planeta ta. Numai pot să-ţi spun asta!”. 22 spune că au fost probleme pe Pământ, planeta a fost invadat de extratereştri şi vârtejuri, şi nu ştiu cum vor putea să rezolve asta. Dar momentan trebuie să facă o reuniune în sala de reuniuni.

Ofiţerii navei 07 îşi încep reuniunea, dar nu ştiu ce trebuie să facă. Deodată Robert se teleportează în sala de reuniuni, şi spune: „Întrucât scuturile voastre sunt dezactivate, am putut să vin aici să vorbesc cu voi. Cred că avem o mare problemă, dar trebuie să vă spun că o să aveţi nevoie de ajutorul meu dacă vreţi ca totul să revină la normal. De aceea am un plan!”. 22 îl întreabă ce trebuie să facă, şi Robert spune că trebuie să se întoarcă în trecut şi după aceea să creeze o simulare a Pământului ca să-i ducă acolo pe extratereştrii care au invadat Pământul şi care au deschis fisura între ambele planete. 22 întreabă unde trebuie să creeze simularea, şi Robert spune că vor crea această simulare într-o bilă de transport din universul oglindă, dar mai mare în care vor încape toţi extratereştrii, şi în continuare îi vor trimite din nou în lumea lor folosind un obiect pe care el îl are. Ofiţerii navei 07 sunt de acord, şi aşa vor face. Robert, de asemenea, spune că poate să-i ajute cu reparaţia energiei navei, şi după aceea se va duce din nou pe Pământ. Şi spune că Andrea, Jordi Alejos García, Yusma şi Lola sunt imunizaţi la întoarcerile în trecut, întrucât Yusma a murit şi Lola nu-şi aminteşte nimic de când era İhi, amândoi nu se vor întoarce. 22 spune că sunt veşti proaste ştiind că Yusma şi İhi din universul oglindă au murit, şi Robert pleacă.

Nava 07 este din nou cu totul operativă, şi ofiţerii navei se pregătesc să facă întoarcerea în trecut. Dar înainte vorbesc cu Mila, şi o întreabă dacă ea vrea să-şi amintească totul sau nu. Mila spune că a suferit foarte mult de când a cunoscut secretul lui 22, şi de aceea ar vrea să nu se fi întâmplat nimic. Prin urmare, vrea să uite totul. 22 înţelege, o teleportează pe Mila şi pe mama ei pe Pământ şi pregăteşte întoarcerea în trecut. Pe Pământ, Mila se surprinde pentru că toate străzile sunt pline de extratereştri, şi pe cer sunt nave zburând. Oamenii sunt foarte speriaţi, şi toţi aleargă şi ţipă. Extratereştrii numai merg pe străzile tuturor oraşelor, şi în Barcelona poliţia „Mossos ďEsquadra” şi Garda Urbană încearcă să calmeze oamenii. Mila intră cu mama ei în apartamentul ei, aşteptând ca ofiţerii navei 07 să activeze întoarcerea în trecut. Dar în apartament, colega Milei a plecat, şi a apărut un vârtej care duce spre altă planetă, planeta extratereştrilor. Mila crede că colega ei de apartament a fost absorbită de vârtej, şi acum se află într-un loc necunoscut de pe planeta extratereştrilor. Mila se duce la ea în cameră şi rămâne acolo. Pe nava 07, 22 spune că a sosit timpul să activeze întoarcerea în trecut, dar supercalculatorul nu are toată energia necesară pentru a-o face. De aceea trebuie să repornească supercalculatorul. După ce o fac, activează întoarcerea în trecut ca să desfacă tot răul pe Pământ…

După întoarcerea în trecut, ofiţerii navei 07 au o altă problemă: Carla de pe Pământ nu vrea să colaboreze cu aceştia, deoarece ea crede că totul este foarte periculos, şi vrea să informeze poliţia. 22 îi spune că poliţia de pe Pământ nu poate să facă nimic împotriva acestei ameninţări care depăşeşte puterile oricărui om. Carla spune că ea va spune totul poliţiei oricum, şi Carla din FEF cu o seringă îi injectează Retcon dublului său, şi le spune celorlalţi că ea ştie foarte bine că dublul ei va cauza probleme dacă o lasă să se întoarcă pe Pământ. Şi spune că pregătise această seringă cu Retcon înainte, deoarece ştia tot ce dublul său gândea. 0 spune că înţelege, şi 22 spune că testul s-a terminat şi rezultatul este că Carla de pe Pământ nu-i de încredere. Acum ceea ce trebuie să facă este să o teleporteze pe Carla de pe Pământ la ea acasă, înainte ca părinţii ei să-şi dea seama că fiica lor nu se află acasă. Ofiţerii Flotei Stelare a Federaţiei se asigură că Carla de pe Pământ nu-şi aminteşte nimic din ce s-a întâmplat cu extratereştrii care au invadat Pământul, şi folosesc teleportarea să o ducă acasă. La Carla acasă, părinţii ei nu au remarcat nimic, şi ea se trezeşte fără să-şi amintească nimic din ce s-a întâmplat înainte de întoarcerea în trecut. Pe nava 07, ofiţerii navei ajung la concluzia că vor avea nevoie de o altă persoană să-i ajute ca parte a echipei.

Nava 07 primeşte un apel de la Robert, care spune că are o sferă de 15 kilometri în interiorul unei bile de transport care în acelaşi moment se află într-o a doua bilă de transport. Bilele de transport amplifică ceea ce este înăuntru de o mie de ori. În interiorul acestei sfere de 15 kilometri au de gând să-i pună pe toţi extratereştrii care invadaseră Pământul. Ofiţerii navei 07 pregătesc această sferă mare, şi Robert ia un obiect care va deschide o fisură între planeta extraterestră şi interiorul sferei, în loc să conecteze cu Pământul. Dar trebuie să ducă sfera la polul nord al Pământului şi să facă asta acolo, pentru că acesta este locul unde acest obiect care manipulează fisuri funcţionează. Robert se teleportează la polul nord şi 22 şi 0, de asemenea, merg dar cu formele lor virtuale, ca să evite să simtă frigul polului nord. Când toţi ajung la polul nord, Robert îşi face treaba, intră în sferă, deschide fisura şi îi duce pe toţi extratereştrii în interiorul sferei. Robert iese din sferă şi spune că treaba este făcută, prin urmare pot să ducă sfera în spaţiu şi să o lase călătorind în deriva prin spaţiul profund, pierdută. 22 spune că asta ar fi ca şi cum i-ar omorî, dar Robert spune că nu pot să facă nimic cu extratereştrii, şi mai devreme sau mai târziu aceşti extratereştri vor putea să se întoarcă pe planeta lor prin fisuri. 22 spune că ar putea să ducă sfera pe Teremedó şi să o păstreze acolo, deoarece în acest fel nu ar fi expuşi la pericolele spaţiului. Robert spune că este de acord şi pleacă.

În bârlogul regentei Andrea, ajunge Andrea într-o bilă de transport şi se aşează pe un scaun, şi ţine un recipient în mână. În acest recipient se află penisul tăiat al lui Yusma, şi Andrea spune: „Ăsta o să fie trofeul meu”. Andrea pune recipientul cu penisul lui Yusma pe un raft, şi ia ascensorul ca să se ducă la ea acasă. Când ajunge în etajul său, o găseşte pe Melina care o aşteaptă, şi îi spune că ar vrea să vorbească cu ea. Amândouă se întorc în bârlogul Andreei, unde Melina îi spune că vrea să colaboreze cu ea şi să formeze o echipă. Andrea îi spune: „Dar tu nu lucrai pentru Jordi Alejos García?”, şi Melina spune că da, dar acum vrea să lucreze direct pentru superiorul lui, adică, regenta Andrea. Andrea este de acord, dar spune: „Spune adevărul: mă placi, nu-i aşa?” şi Melina spune: „De ce crezi asta?”. Atunci Andrea începe să se apropie de Melina încet, îi spune: „Pentru că sunt irezistibilă…” şi o sărută. Melina spune: „Care o să fie misiunea noastră?” şi Andrea spune: „Ceea ce-o să-ţi spun sau ceea ce-o să facem în secret, nu-i spune nimic lui Jordi Alejos García, bine?”. Melina doar dă din cap, indicând afirmativ, şi Andrea îi arată un obiect. Melina o întreabă ce este acest obiect, şi Andrea spune că este o maşină cu care va putea să ia controlul corpului lui 22. Andrea spune: „Ăsta o să fie un secret pe care o să-l ştii doar tu…”, şi ea şi Melina se sărută cu pasiune…

Într-un loc din oraşul Barcelona din universul oglindă, omologul Milei face un discurs în faţa fetelor care făceau parte din armata lui Yusma, spunând că în ciuda faptului că Yusma a murit, lupta împotriva regentei Andrea încă nu s-a terminat, prin urmare trebuie să urmeze misiunea pe care el o începuse: trebuie să o oprească pe Andrea. Pentru a obţine acest obiectiv, trebuie să vorbească cu ofiţerii navei 07 şi să formeze o echipă, fiindcă ei încă pot să-i ajute să o oprească pe Andrea. Mila din universul oglindă spune că ea va vorbi cu 22 şi ai săi, şi celelalte fete trebuie să-şi repartizeze treaba şi să se poziţioneze în locuri strategice ca să o păcălească pe duşmanca lor, adică, pe Andrea. Între timp, în bârlogul ei, Andrea observă totul şi spune: „Nu puteţi să faceţi nimic împotrivă mea, o să vă prind şi o să vă omor ca pe gândacii care sunteţi. Duceţi-vă dracului!”. După aceea Melina spune: „Când o să-ţi începi misiunea să controlezi corpul lui 22?” şi Andrea spune: „Când o să vină momentul potrivit. Deocamdată ceea ce-o să fac e să supraveghez toate mişcările lui, să văd ceea ce face şi să ştiu în orice moment unde se află. Când o să vină momentul să controlez corpul lui, toată echipa lui o să cadă şi o să pot să spun că răzbunarea mea a fost un succes…”. Melina spune: „Unde-i Jordi Alejos García?” şi Andrea spune: „El nu mai este important…”, şi episodul se termină aici.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.