FANDOM


Pământul, parte 2
16
Numărul episodului 8
Sezonul 2
Numărul total 16
Titlul pe Teremedó La Ṭerra, parṭ 2
Titlul în Portugal A Terra, Parte 2
Data difuzării 27 noiembrie 2016
Lista episoadelor
precedent
Pământul, parte 1
următor
Surori la distanţă
Lucrurile Surorilor

Pământul, parte 2 este episodul 8 al sezonului 2 din serialul Lucrurile Surorilor şi episodul 16 în total. A avut premiera pe 27 noiembrie 2016.

Rezumat

Episodul începe cu un repet al episodului anterior, prezentând cele mai importante evenimente.

Într-o zi a lunii decembrie, în partea subterană a unei clădiri din Barcelona, regenta Andrea este cu Kimberly şi Karla care sunt inconştiente în nişte tuburi de stază, şi atunci vine Jordy Kúdigy… Dar se pare că este Jordy din universul oglindă, care este de partea ei. Andrea îi spune că el a făcut o treabă bună, şi atunci se sărută dezvăluind că este unul dintre iubiţii ei. Dar când se termină sărutul, Jordy cade inconştient. Andrea îl pune într-un alt tub şi revelează că plănuieşte să facă o fuziune între corpul lui şi corpul lui Jordy din universul principal. Cu toate acestea, va face asta mai târziu, şi momentan se întoarce la ea acasă. Şi în camera ei, ea ia o poză a amiralului 21 şi spune: „Acum planul tău se duce de râpă şi nu mai ai nicio şansă ca să mă câştigi”. Şi în timp ce ea este acasă, în partea subterană a casei surorile Duver§a şi Jordy (dublu) se află inconştienţi…

Într-o sferă de transport, Yusma şi soţia sa İhi Kadse sunt gata ca să coboare în casa Andreei şi să oprească planul ei cu cele trei corpuri, şi cred că încearcă să schimbe istoria. Când se apropie de casă, primesc o împuşcătură dintr-un loc necunoscut şi sfera de transport cade la pământ. În Bàrcinon, pe Teremedó, Jordy vorbeşte cu Pulá pentru a-i informa despre ceea ce se întâmplă, dar aceştia spun clar că Jordy a ieşit din Flota Stelară a Federaţiei, şi este singur. Jordy pleacă, şi ia legătura cu cineva şi îi spune că are nevoie de ajutorul său. Şi în partea subterană a casei Andreei, Andrea pune corpul lui İhi Kadse din universul oglindă într-un al patrulea tub, y de Yusma nu se ştie nimic. În Bàrcinon, Jordy dezvăluie că este prietenul unui bătrân care fusese cel care a avut ideea pentru a construi Pulá, şi îl va ajuta. El propune să se confrunte împotriva ei la ea acasă pe Pământ, unde locuieşte.

Jordy îşi ia maşina şi merge pe autostrada A-8 spre nordul ţării, şi continuă până în pasajul între Teremedó şi Pământul. Când ajunge pe Pământ, creează o maşină de acolo pentru el însuşi folosindu-se de un proiector holografic şi se îndreaptă spre Barcelona. A decis să călătorească prin această planetă la fel ca fiinţele umane, şi astfel Andrea nu-şi va da seama de sosirea lui. După ore, Jordy ajunge în Barcelona, şi această maşină holografică îi indică casa Andreei. Când ajunge, parchează maşina pe stradă şi intră în casă cu o cheie pe care o făcuse când a trecut prin Gerûmdanon, şi încearcă să ia ascensorul ca să coboare la secţia subterană, dar vede că ascensorul nu scundă până în acest etaj inferior. Dar atunci uşile ascensorului se închid, şi coboară în etajul în care se află secţia secretă. Jos, Andrea îl aşteaptă cu un pistol, şi îi spune că trebuie să se predea. Acesta nu vrea, şi Andrea îl împuşcă şi Jordy cade pe podea rănit.

Andrea încearcă să-l ia pe Jordy de pe podea, dar el se împotriveşte. Atunci Andrea ia sare şi o pune în rana lui Jordy, şi reuşeşte să-l prindă şi să-l pună într-un al cincilea tub. Atunci activează tuburile celor doi Jordy şi originalul Jordy simte durere, pentru că nu este inconştient. Andrea continuă procesul, şi corpurile dispar. Atunci ea spune: „E rândul tău, tu eşti prima mea dovadă…” şi se deschide un tub într-o poziţie verticală şi iese un singur Jordy, a reuşit să facă fuziunea. Andrea spune că este un succes, şi cu pistolul său îl omoară pe Jordy, şi spune că Yusma va trebui să se pregătească pentru că acum este rândul lui. Dar spune că momentan, va face altceva cu celelalte trei corpuri. Şi în Bàrcinon, bătrânul prieten al lui Jordy percepe că Jordy a murit. Atunci, corpul mort apare în casa lui, şi poliţia din Bàrcinon îl prinde pe sărmanul bătrân crezând că este vinovat de moartea lui Jordy, şi îl duc la închisoare.

În partea subterană a casei ei, Andrea activează tubul corpului lui İhi Kadse din universul oglindă şi spune: „Vreau sărutul tău, Loliţa mea? Vreau să te omor pe tine, amiralule, mă înţelegi? Şi o să câştig mereu eu! Şi eu vorbesc româneşte…” şi corpul ei dispar. În 2011, o familie din Argentina cu numai o fiică, locuieşte lângă casa amiralului 15, când deodată apare de nicăieri o altă fată cu înfăţişarea lui İhi Kadse pe care o cheamă „Lola”, şi cred că este fiica lor cea mică. Se pare că amintirile familiei au fost schimbate ca să creadă că au două fiice, şi pe atunci İhi Kadse din universul oglindă începe să trăiască o viaţă sub numele de Lola şi ca şi cum ar fi din Argentina. Anii trec, şi în 2015 Josep Maria 19 se îndrăgosteşte de ea, şi el se îndrăgosteşte mai mult de ea când îşi termină relaţia cu İhi Kadse normală.

Înapoi în prezent, prietenul lui Jordy care se află la închisoare moare de bătrâneţe, în timp ce pe Pământ, Andrea face ceva cu corpurile surorilor Duver§a. Atunci ea spune: „Sunteţi mai importante decât aţi crezut, şi corpurile voastre au fost create de cineva care mă ajută să-mi fac obiectivul… Amiralule, să te fut în cur, cu acest lucru deja nu poţi să reuşeşti ceea ce vroiai să faci. Şi numai vei reuşi ca curul tău să fie îndurerat!”. Şi pe atunci, în tuburi, dispar şi corpurile fetelor… Şi în 2013, într-o biserică în care se află Kirannis (Creaţia Aurită), fac o ceremonie, când deodată în mijlocul bisericii apar surorile Duver§a trei ani mai tinere, şi toată lumea din biserică crede că surorile sunt de acolo şi mereu au fost în biserică. Surorile Duver§a, când se termină ceremonia, vorbesc cu oamenii din biserică cu un accent ca cel din Republica Dominicană…

Surorile Duver§a încă îşi au numele originale, au vieţi şi părinţi diferiţi, ca şi cum ar fi de pe Pământ. O fetiţă, Elisabeth, vorbeşte cu cineva şi îi spune că filtrele de percepţie funcţionează, şi fetele s-au introdus foarte bine în grup. Elisabeth încetează să mai vorbească cu această entitate, şi din nou aleargă cu celelalte fetiţe, fără să-şi amintească nimic din ce-a vorbit. Şi din nou în prezent, un bărbat necunoscut cu forma unei siluete vorbeşte cu Andrea şi îi spune că se vor întâlni în curând, şi Andrea îi spune că aşteaptă să-l vadă. Silueta îi spune: „Nu-mi spune că îmi eşti dor!” şi Andrea îi spune: „Trebuie să fim profesionali, şi nu fi aşa vanitos!”. Silueta spune: „Cred că nu ştii că loialitatea ta cu noi se bazează pe acelaşi lucru ca şi loialitatea noastră cu tine şi cu voi, umani”. Andrea răspunde: „Terrană, Stăpânule al Inocenţelor” marcând o alianţă între regenta Andrea din universul oglindă şi Stăpânul enigmatic al Inocenţelor, şi se termină episodul şi sezonul.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.