FANDOM


Obiectivul unei acţiuni
10
Numărul episodului 2
Sezonul 2
Numărul total 10
Titlul pe Teremedó Ľzb§akṭiu ď1’a akció
Titlul în Portugal O objectivo duma acção
Data difuzării 0 august 2016
Lista episoadelor
precedent
Încă o dată într-o navă stelară
următor
Trei entităţi şi proprietarii acestora
Lucrurile Surorilor

Obiectivul unei acţiuni este episodul 2 al sezonului 2 din serialul Lucrurile Surorilor şi episodul 10 în total. A avut premiera pe 0 august 2016.

Rezumat

Episodul începe în Tobakêt, un oraş de lângă Bàrcinon care aparţine ţării Frànnia (nu ţării Ketalània). Kimberly a fost aleasă pentru a locui într-o casă în care toate acţiunile ei vor fi înregistrate pentru televiziune. Între timp, Karla se află singură acasă şi se uită la televizor, şi pe ecran poate să vadă intrarea surorii sale mai mari în această casă. În Tobakêt toată lumea vorbeşte altă limbă, dar înţeleg perfect limba lui Kimberly deoarece oraşul este foarte aproape de Bàrcinon. Kimberly este fericită pentru această nouă aventură pe care o va trăi, dar este un pic tristă pentru că nu va fi cu sora sa şi nu vor putea să se gândească la o cale să călătorească pe Pământ. Totuşi, Kimberly nu renunţă, şi când părinţii ei pleacă, ea spune în şoaptă: „O să reuşim”.

În ziua următoare intrării lui Kimberly, Karla se află în camera sa plictisită, şi vorbeşte cu iubitul său în calculatorul său. Atunci ea primeşte un mesaj personal de la sora ei: îi spune că o va aştepta la staţia de metrou „La Paz”, şi va veni cu linia 16. Spune că este vorba despre un secret, şi îi va da răspunsuri atunci când este necesar. Karla este de acord şi ia metroul. Când ajunge, Kimberly lasă o aştepta, şi spune: „Ştii ce se inaugurează astăzi?” şi Karla spune: „Ceea ce iubitului tău îi place”. Şi Kimberly spune că nu are niciun iubit şi ea ştie deja, şi nu ştie de ce ea a spus asta. Karla spune: „E adevărat, nu ai niciun iubit, poate a fost un fel de premoniţie pe care eu n-am ştiut s-o înţeleg. Tu eşti cea care are mai mult control asupra acestor lucruri”.

Kimberly spune că azi se inaugurează o nouă tranşă a liniei 9 în partea de nord şi vor lua această nouă tranşă împreună cu o tranşă inaugurată înainte, ca să se ducă în centrul oraşului Tarràkonon. Karla nu ştie de ce se duc în Tarràkonon, şi Kimberly spune că trebuie să fie răbdătoare cu planurile ei, şi spune: „Ai încredere încă o dată în sora ta”. Fetele urcă în tren, care este mult mai modern decât trenurile celorlalte linii de metrou. Sistemul de sonorizare şi accesoriile sunt de ultime generaţie. În tren, Kimberly o informează pe Karla că va avea loc un alt eveniment special în noiembrie, se va inaugura holopuntea deschisă pentru cetăţenii oraşului Bàrcinon şi pentru cei care vor să fie într-o simulare. Karla spune că asta va fi haios, şi Kimberly este de acord.

Între timp, în casa reality-show-ului, toţi văd că Kimberly lipseşte pentru o lungă perioadă de timp, şi ultima dată când au văzut-o a fost când mergea din camera ei în toaletă, şi de acolo nu a mai ieşit. Au deschis uşa pentru a verifica dacă se întâmplase ceva cu ea, dar au descoperit că toaleta este goală. Kimberly nu este nicăieri în casă. În Tarràkonon, când coboară din tren, Kimberly îi spune Karlei că s-a folosit de teleportare pentru a merge din toaleta reality-show-ului direct în staţia de metrou de lângă casa. Karla se surprinde pentru că sora sa nu poate să plece de acasă, şi Kimberly spune că spectatorii vor să vadă tot ce se întâmplă cu chiriaşii casei reality-show-ului.

Fetele merg prin Tarràkonon, mergând spre nord. Karla întreabă unde se duc, şi Kimberly spune că se duc în afara oraşului, pentru că acolo există ceva relaţionat cu Flota Stelară a Federaţiei. Kimberly îi reaminteşte Karlei că în prezent Jordy Kúdigy nu se află pe Teremedó nici în universul lor, şi în locul lui se află dublul lui din universul oglindă. Când se termină casele şi ies din oraş, fetele continuă să meargă în pădure şi urcă pe munte. Karla se satură să meargă, şi Kimberly spune că va merita oboseala când vor ajunge în obiectivul lor. Karla spune că trebuie să ştie obiectivul lui Kimberly sau nu va mai merge, iar în cele din urmă Kimberly spune: „Cum vrei tu. Ceea ce încerc să găsesc va revela autenticitatea existenţei noastre”.

Când ajung într-un loc al muntelui, Kimberly indică o uşă. Karla întreabă de unde a ştiut, şi Kimberly spune că când era în nava Flotei Stelare a Federaţiei, a furat un tricorder şi a descoperit informaţii destul de secrete despre ele. Karla nu ştie ce este un tricorder, şi Kimberly spune că este un aparat al Flotei Stelare a Federaţiei care analizează şi obţine informaţii din orice obiect sau dintr-o fiinţă vie. Karla îi spune surorii sale că ar trebui să se gândească să fie hoaţe, şi Kimberly spune că numai trebuie să fie curioase aşa cum sunt deja, şi astfel vor descoperi totul. Intră în instalaţiile secrete, şi nu găsesc pe nimeni, numai maşini care lucrează singure, şi o grămadă de ecrane arătând mai multe locuri. Pe unul dintre ecrane, Kimberly găseşte nişte cuvinte scrise: „Linia temporală originală”.

Kimberly apasă unul dintre butoanele acestui ecran, şi încep să apară imagini cu o istorie în care ele două nu există, şi amiralul 21 are altă viaţă în care nu se desparte de İhi Kadse şi se căsătoreşte cu ea, şi unul dintre cei doi copii ai lor se numeşte Dany şi va fi un mare călător în timp. Când văd asta, toate ecranele se opresc, luminile se sting şi apar nişte lumini de laser roşii şi se aud nişte zgomote de alarmă: le-au detectat. Fetele se îndreaptă direct spre ieşire, dar găsesc uşa închisă. Nu pot scăpa. Dar Kimberly încă mai are dispozitivul particular de teleportare, o teleportează pe Karla acasă şi se teleportează pe ea însăşi din nou în toaleta casei reality-show-ului. Dar vine directorul şi spune: „Unde erai?”…

Kimberly nu ştie ce poate să spună, dar spune: „Am încercat să mă uit pe fereastră dar am căzut, sunt norocoasă pentru că e doar un etaj şi nu m-am accidentat. Trebuie să puneţi o saltea pe podea…”, cu faţa îndurerată. Şi directorul îi răspunde: „Nu fi o fetiţă, reality-show-ul ăsta e pentru adulţi şi tu ai 18 ani, de-aia te-am acceptat. Poartă-te frumos şi o să vezi că o să-ţi placă asta. Puţini oameni au o oportunitate aşa de importantă în toată Frànnia!”. Kimberly dă din cap, şi directorul spune că într-o lună vor face o călătorie în capitala Frànniei, Parit. Şi în plus, cine vrea, va putea să facă o călătorie adăugată din Parit până în ultimul oraş al Frànniei în sud, partea opusă a oraşului Tobakêt. Kimberly devine fericită aşteptând această călătorie, şi se termină episodul.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.