Lucrurile Surorilor Wiki
Advertisement
O mare glumă
3.png
Numărul episodului 3
Sezonul 1
Numărul total 3
Titlul pe Teremedó Ġran broma
Titlul în Portugal Grande piada
Data difuzării 28 decembrie 2014
Lista episoadelor
precedent
Vizită într-un hotel
următor
Urmează-ţi felul
Lucrurile Surorilor

O mare glumă este episodul 3 al sezonului 1 din serialul Lucrurile Surorilor şi episodul 3 în total. A avut premiera pe 28 decembrie 2014.

Rezumat

Episodul începe în Bàrcinon, unde tot oraşul este acoperit de zăpadă. Sunt în vacanţă. În casa lui Kimberly şi a Karlei, Karla plănuieşte ceva. Atunci Karla intră în camera lui Kimberly, şi îi spune că vrea să vadă ceva în păpuşa ei de când era mică. Kimberly îi dă păpuşa surorii sale, şi Karla ia păpuşa şi spune că ar putea să devină un om de zăpadă, şi ar putea să-i servească pentru ceva ce ea face. Atunci Karla deschide fereastra şi scoate păpuşa din fereastră, şi păpuşa începe să stea acoperită de zăpadă. Karla preface un accident şi lasă să cadă păpuşa pe stradă, şi spune că i-a alunecat din mână şi nu a putut să o ţină.

Kimberly intră în sufrageria casei, şi le spune părinţilor săi că fără să vrea Karla i-a aruncat păpuşa pe fereastră, şi se va duce să o adune. Părinţii spun că ninge, dar Kimberly spune că numai va pleca puţin timp. Kimberly iese din casă, coboară cu ascensorul şi iese pe stradă. Între timp, Karla se uită pe fereastră. Când Kimberly ia păpuşa de pe podea, uşa casei se închide şi cade asupra lui Kimberly o grămadă de zăpadă aruncată dintr-o găleată care era gata pentru a face să cadă zăpada. A fost o capcană, şi Kimberly este acoperită de zăpadă pe stradă lângă casa ei. Karla începe să râdă, şi spune că a fost o mare glumă.

Părinţii lor o văd pe Kimberly pe stradă acoperită de zăpadă, şi atunci ies pe stradă, o scot de pe podea şi o fac să intre din nou acasă. Lui Kimberly îi este foarte frig, şi Karla spune: „Văd că ai multă zăpadă pe faţa ta. Ţi-e frig? Da, păi nu şi mie”. Părinţii lor îi spun Karlei că va fi pedepsită pentru ce a făcut, şi Kimberly este foarte supărată pe sora sa. Un pic mai târziu, familia se uită la televizor, şi pe ecran apare un bărbat care spune că toată ţara Ketalània şi toată peninsula Bèrtika este ninsă, şi în plus marea mai presus de peninsulă are o capă de gheaţă şi acum se poate trece din peninsulă la polul nord umblând.

Kimberly se încălzeşte, şi atunci spune că se va gândi la vreo cale să se răzbune pe glumă. Kimberly intră la ea în cameră, îşi ia calculatorul şi îl porneşte, şi începe să caute lucruri de pe Pământ. Deschide căutătorul Google de pe Pământ, şi are acces cu nişte codurile secrete obţinute de Jordy Kúdigy (stăpânul hotelului Kasa Tot) la paginile de pe Pământ. Kimberly scrie pe Google: „Azi pe Pământ” ca să vadă ce fac acum acolo, dar descoperă ceva mai bun pentru ea. În acest moment, Kimberly vine în sufragerie şi le spune părinţilor ei dacă ştiu dacă există vreo sărbătoare care se celebrează acum pe Pământ, şi părinţii spun: „Crăciunul“.

Kimberly se surprinde pentru că este un lucru diferit de ceea ce găsise, şi îi întreabă pe părinţii ei ce este Crăciunul. Părinţii ei spun că este o sărbătoare de pe Pământ care celebrează naşterea unei persoane importante pentru o religie umană, iar ei nu ştiu foarte bine cum este în această sărbătoare. Kimberly se întoarce la ea în cameră şi începe să caute lucruri despre Crăciun. Dar descoperă că Crăciunul se sărbătoreşte în moduri diferite în mai multe regiuni de pe Pământ, şi părinţii lui Kimberly vin şi îi spun că Pământul este împărţit în diferite culturi, spre deosebire de Teremedó unde toată planeta are aceeaşi cultură, şi de aceea pe Pământ oamenii obişnuiesc să facă războaie.

Kimberly spune că nu ştia asta, opreşte calculatorul şi se duce în sufragerie. Atunci reuşeşte să-şi termine planul pentru a se răzbuna pe Karla, şi crede că acest plan va funcţiona. Kimberly se duce la ea în cameră, ia câteva obiecte de înaltă tehnologie şi le păstrează într-un rucsac, şi le spune părinţilor ei că stăpânul hotelului Kasa Tot, Jordy, vrea să-i spună ceva. Părinţii ei spun că ninge şi este frig, şi nu-i recomandabil să iasă pe stradă. Dar Kimberly spune că va fi bine dacă are grijă, şi părinţii ei acceptă. Kimberly iese din casă, ia ascensorul şi iese pe stradă, şi începe să stea acoperită de zăpadă.

Atunci Kimberly decide să-şi folosească puterile şi să zboare, ca să meargă deasupra norilor şi să evite ninsoarea. Kimberly decolează şi zboară până pe cer, şi observă oraşul nins. Kimberly decide să zboare până în afara oraşului Tarràkonon, şi coboară până într-un punct lângă căile unui tramvai care merge spre nordul ţării. Kimberly se sprijină de un copac şi scoate un obiect pe care îl ducea în rucsacul său, şi dezvăluie că este un dispozitiv care creează holograme pe care ea îl furase de la nava FEF 09 în vizita ei de inaugurare la care a asistat acum o lună cu sora sa. Kimberly porneşte dispozitivul şi începe să programeze o hologramă cu care ea o va păcăli pe sora sa.

Acasă, Karla spune că i-ar plăcea să o fi însoţit pe Kimberly, şi se întreabă ce trebuie să-i spună Jordy lui Kimberly fără Karla. În căile tramvaiului, Kimberly termina programarea hologramei şi o activează, şi apare o imagine. Acasă, Karla se uită la televizor când primeşte un mesaj de la cineva important pe telefonul mobil. Karla se duce la ea în cameră şi descoperă că mesajul este de la un băiat de care Karla este îndrăgostită, şi acest băiat îi spune Karlei că are nevoie de ajutorul ei. Karla îl întreabă ce se întâmplă, şi băiatul spune că mergea într-un tramvai cu părinţii săi, a deschis fereastra dar a căzut pe pământ şi acum este prins în căi.

Băiatul spune că are nevoie de ajutorul ei, şi că Karla este singura persoană care poate să-l salveze pentru că ea este specială. Karla îl va ajuta, iar băiatul îi cere să nu spună nimănui că el i-a cerut ajutor ei, şi Karla îi spune că trebuie să rămână calm şi că va veni să-l salveze. Karla ia haina şi se îmbracă pentru a ieşi pe stradă, şi părinţii ei spun că este foarte frig şi întreabă de ce vrea să iasă acum. Karla spune că trebuie să salveze cineva, şi părinţii ei o întreabă dacă este Kimberly. Ea spune că dacă ar fi Kimberly, ar lăsa-o să moară în căile tramvaiului, dar nu este ea. Părinţii ei nu înţeleg nimic, şi Karla le spune că nu vrea ca ei să se bage în asta, şi pleacă.

Karla face ca şi sora sa, zboară până punctul în care băiatul i-a cerut ajutorul. Când ajunge în căile tramvaiului, Karla îl vede pe băiatul care o cheamă cu braţele lui, şi ea coboară. Dar băiatul este o hologramă şi în spate este un om de zăpadă, şi Karla sfârşeşte acoperită de zăpadă la fel ca sora ei mai devreme. Kimberly apare din nişte copaci şi îi spune: „Vii să-l salvezi pe iubitul tău? Da, păi nu ştiam că era un om de zăpadă…” şi începe să râdă. Karla nu înţelege nimic, şi o întreabă: „De ce ai făcut asta?”. Kimberly îi spune că astăzi pe Pământ este „Ziua Sfinţilor Inocenţi”, şi este ziua în care oamenii glumesc.

Acasă, tatăl lui Kimberly şi al Karlei încearcă să se axeze în fiicele sale cu telepatie pentru a şti ce fac, şi mama spune că nu-i adecvat să facă asta. Dar tatăl spune că nu poate să se axeze pentru că o a treia persoană îi împiedică concentraţia. Pe stradă, Karla îi spune lui Kimberly: „Eşti rea, îi voi spune tatei şi mamei!” şi Kimberly îi răspunde: „O să le spui că eşti îndrăgostită de un băiat şi că ai plecat de acasă pentru a-l salva? Ei bine, dacă vrei să dezvălui acest secret…” şi Karla nu ştie ce să spună. Kimberly spune: „Va fi bine să ne ducem acasă, ninge şi noi două vom fi acoperite de zăpadă încă o dată”. Şi amândouă se întorc acasă zburând.

Când ajung acasă, cele două fete sunt supărate. Părinţii lor întreabă ce se întâmplă, dar ele nu vor să răspundă, şi numai spun că le este frig şi vor să se încălzească acasă, şi le cer părinţilor lor să pună încălzirea la maxim. Mama lor face asta, şi apoi le întreabă dacă au făcut vreo altă glumă. Karla spune că acum sunt în pace, şi Kimberly explică că pe Pământ azi, 28 decembrie, este o zi în care fiinţele umane glumesc. Părinţii lor spun că nu ştiau că pe Pământ existau mai multe sărbători în afară de Crăciun, şi fetele spun că există multe lucruri de pe Pământ pe care nu le ştiu, şi se termină episodul.

Advertisement