FANDOM


O fată aşa cum trebuie să fii
5
Numărul episodului 5
Sezonul 1
Numărul total 5
Titlul pe Teremedó La noya ke ṭens ke sé
Titlul în Portugal A rapariga que tens de ser
Data difuzării 25 ianuarie 2015
Lista episoadelor
precedent
Urmează-ţi felul
următor
Fiindcă eşti unică
Lucrurile Surorilor

O fată aşa cum trebuie să fii este episodul 5 al sezonului 1 din serialul Lucrurile Surorilor şi episodul 5 în total. A avut premiera pe 25 ianuarie 2015.

Rezumat

Episodul începe într-o piscină din clădirea „Kasa da ľaiġua”, unde clasa lui Kimberly face o excursie de nataţie. Kimberly sare pe apă şi prietena ei aşteaptă, şi Kimberly face în mare grabă 12 ture în piscină în doar câteva secunde. Prietena lui Kimberly o întreabă dacă oare ar putea să meargă mai încet, şi Kimberly spune că acceptă, şi acum înoată împreună încet. Kimberly o va întreba pe profesoară dacă poate să-i spună cât este ceasul, şi iese din apă. Prietena lui Kimberly o observă pe prietena sa, şi apoi începe să înoate. Kimberly se apropie de profesoară şi îi spune: „Cât e ceasul?” şi profesoara răspunde: „Încă 20 de minute până la ora 12, când clasa se va termina. Dar încă ai timp să înoţi un pic mai mult”.

Kimberly se întoarce în apă, şi vede că prietena sa se gândeşte la ceva. Atunci o întreabă ce se întâmplă, şi prietena spune că nimic nu se întâmplă. Kimberly îi spune că se cunosc şi ştie că îi tăinuieşte ceva, şi se întâmplă ori de câte ori merg la piscină. Atunci prietena spune: „Tot corpul tău e negricios, pielea ta…” şi Kimberly rămâne fără să ştie ce să facă. Prietena întreabă dacă este îngrijorată pentru că este diferită de ceilalţi şi nu este „fata aşa cum trebuie să fie”, şi Kimberly spune că este obişnuită cu asta. Prietena o întreabă dacă oare o deranjează să fie diferită, şi Kimberly spune nu. Kimberly începe să înoate şi să-şi amintească când la inaugurarea navei FEF 09 câţiva oameni credeau că ea şi Karla sunt de pe Pământ.

Excursia la piscină se termină, şi Kimberly ia autobuzul pentru a se întoarce la şcoală. Şi la şcoală, Kimberly se întâlneşte cu Karla şi amândouă se duc acasă. Pe drum, Kimberly o întreabă pe Karla dacă cândva a crezut că ele două sunt diferite de ceilalţi din culoarea pielii lor, şi Karla spune nu. Când amândouă ajung acasă, Kimberly îi întreabă pe părinţii lor de ce ele sunt diferite şi părinţii lor nu, şi tatăl lor răspunde: „Voi sunteţi diferite la culoare din motiveze necunoscute, dar sunteţi teremedosiene la fel ca ceilalţi. De aceea, nu trebuie să vă faceţi griji. Dacă aveţi probleme şi cineva vă deranjează cu privire la asta, spuneţi-ne totul”. Kimberly răspunde: „Mulţumesc, dar asta nu are nimic de-a face cu voi sau cu faptul că am putea să avem probleme”. Tatăl său răspunde: „Cum zici tu”.

A doua zi, Kimberly este într-o clasă de hipnotism şi nasare cu prietena sa, dar Kimberly are dificultăţi pentru a se concentra. Profesoara le spune elevilor să transmită un mesaj cu nasarea, şi Kimberly nu reuşeşte să realizeze această sarcină pentru că se gândeşte la ceva diferit. Atunci, profesoara o întreabă pe Kimberly ce se întâmplă, şi Kimberly nu vrea să răspundă. Prietena lui Kimberly o întreabă dacă se gândeşte la ceea ce i-a spus la piscină, dar Kimberly nu vrea să vorbească despre asta. Kimberly îi cere profesoarei dacă poate să părăsească clasa, fiindcă nu este concentrată pentru nasare şi poate ea este o problemă pentru buna funcţionare a clasei. Profesoara acceptă, şi Kimberly iese din clasă.

Kimberly se întâlneşte cu Karla, şi Karla o întreabă ce se întâmplă. Kimberly răspunde că au o problemă, şi se va uita la nişte dosare despre trecutul lor cu obiectul proiector de holograme pentru a deveni invizibilă. Karla spune că o va însoţi. Cele două fete ies de la şcoală şi merg acasă, şi Kimberly le spune părinţilor ei că a uitat să ia ceva. Kimberly ia obiectul proiector de holograme şi cele două fete ies din casă, şi părinţii lor nu ştiu ce plănuiesc ele. Cele două fete merg până în primăria din Bàrcinon care se află în aceeaşi clădire ca şcoala, dar începând cu etajul 50. Kimberly şi Karla devin invizibile şi Kimberly începe să se uite la dosarul naşterilor lor.

Kimberly şi Karla descoperă ceva foarte surprinzător, dar fără să vrea Karla loveşte obiectul care le face invizibile şi apar, şi sunt văzute pe ecrane de gărzile de siguranţă. Gărzile ajung la camera unde se află registrul cetăţenilor şi le găsesc pe cele două fete, le prind şi le duc într-o altă cameră unde le întreabă de ce erau în registrul cetăţenilor, ce vroiau şi cum intraseră în primărie fără să fie văzute. Cele două fete nu ştiu ce să spună, şi gărzile de siguranţă îi vor informa pe părinţii lor despre intruziune. Kimberly spune că s-au băgat într-o mare belea, şi nu ştiu ce le vor spune părinţilor lor. Karla spune că şi ei au un lucru pe care ar trebui să-l fi explicat înainte.

Părinţii lui Kimberly şi ai Karlei ajung în primărie, şi gărzile le explică ceea ce fiicele lor au făcut. Părinţii le întreabă pe gărzi dacă pot să vorbească cu ele, şi gărzile le cer doar să le scoată din primărie şi să nu se mai bage în chestiuni private. Părinţii îşi găsesc fiicele şi cei patru ies din primărie, şi tatăl le întreabă pe fiicele sale de ce au intrat în primărie fără permisiune. Kimberly spune că vroia să se uite la registrul naşterilor lor, şi a descoperit un lucru pe care părinţii lor nu-l povestiseră: Kimberly şi Karla au un ADN diferit de cel al părinţilor lor, deşi s-au format în uterul mamei lor, şi ADN-ul nu corespunde unui teremedosian.

Kimberly întreabă dacă ADN-ul lor corespunde unui uman, şi tatăl lor spune că nu-i asta, arată ca un amestec imposibil de un ADN uman cu nişte caracteristici teremedosiene foarte puternice, care îi produc să aibă grande puteri. Kimberly întreabă dacă este un caz de hibrizi, şi tatăl lor spune că în cazul în care ar fi hibrizi ADN-ul lor ar fi jumătate uman, jumătate teremedosian, dar nu-i aşa, ADN-ul lor este uman dar au nişte caracteristici în ADN care produc organele sursă ale puterilor lor teremedosiene, şi puterile lor sunt cele mai puternice cunoscute. Dar tatăl lor le spune fiicelor lor că trebuie să trăiască o viaţă normală ca ceilalţi teremedosieni, şi ADN-ul lor diferit nu trebuie să fie o problemă pentru ele. Fetele spun că înţeleg.

Câteva zile mai târziu, Kimberly are din nou o lecţie de hipnotism şi nasare. Profesoara o întreabă pe Kimberly dacă este gata pentru a face lecţia, şi Kimberly spune că acum este din nou concentrată. Profesoara îi spune că va începe lecţia, şi trebuie să transmită o imagine în timp ce îl nasează pe coleg şi apoi colegul trebuie să deseneze imaginea primită. Kimberly şi prietena ei se nasează ca şi toată clasa, şi Kimberly îi transmite prietenei ei o imagine. Prietena desenează imaginea pe care i-a transmis-o Kimberly, care este o piscină. Prietena spune: „O piscină?” şi Kimberly spune: „Vrei să mergi cu mine la piscină sâmbăta asta? Ca să vezi o fată teremedosiană care e aşa cum trebuie să fie”. Prietena râde şi acceptă.

Sâmbătă, la piscină sunt Kimberly, Karla şi prietena lui Kimberly. Kimberly le spune celorlalte două fete să se arunce în piscină şi să vadă cine este cea mai rapidă, şi Karla şi prietena lui Kimberly spun că sunt de acord. Cele trei fete se aruncă în piscină, şi încep să facă competiţia. Prima care ajunge este Kimberly, a doua este Karla şi a treia este prietena. Prietena spune că ele sunt mai rapide şi o vor bate mereu, şi Kimberly spune că în alte lucruri le bate ea. Kimberly, prietena ei şi Karla continuă să înoate în piscină, şi de data aceasta mai încet. Kimberly îi spune prietenei ei că dacă vrea, va putea să meargă mai încet, dar trebuie să ţină cont că dacă face asta, ar lăsa-o să câştige. Cele trei fete râd, şi se termină episodul.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.