FANDOM


Mişcă-ţi fundul
28
Numărul episodului 4
Sezonul 4
Numărul total 28
Titlul pe Teremedó Mow le kul
Titlul în Portugal Mexe esse cu
Data difuzării 11 februarie 2018
Lista episoadelor
precedent
Fără niciun motiv
următor
În casa voastră
Lucrurile Surorilor

Mişcă-ţi fundul este episodul 4 al sezonului 4 din serialul Lucrurile Surorilor şi episodul 28 în total. A avut premiera pe 11 februarie 2018.

Rezumat

Episodul începe pe o stradă din Barcelona, unde Robert merge până pe strada „Gran Via”, în care locuieşte Andrea. Robert intră într-un bar care se află lângă casa Andreei, se apropie de un bărbat, îi pune un obiect peste braţ şi bărbatul îi dă automat 20 de euro lui Robert. Când Robert pleacă, bărbatul nu-şi aminteşte să-i fi dat bani lui Robert, şi spune: „Sunt sigur că ducea mai mulţi bani!”. Bărbatul nu poate să-şi plătească consumaţia barului, şi stăpânul barului spune: „Faci asta de fiecare data, eşti foarte aiurit. De data asta o să te iert pentru că sunt prietenul tău, dar nu uita că trebuie să aduci banii data viitoare când vii aici, bine?”. Bărbatul dă din cap, indicând afirmativ, şi pleacă din bar. Într-un colţ al străzii, Robert spune: „Să folosesc filtre de percepţie ca să fur bani e grozav, dar acum trebuie să folosesc un filtru de percepţie şi toate resursele mele ca să împiedic ca Andrea să depăşească măsura. A asasinat deja mulţi oameni inocenţi, şi ştiu că ceea ce-o să fac acum o să cauzeze mai mulţi morţi, dar e mai bine doi decât o mie…”, şi ia un comunicator asemănător cu cele ale Flotei Stelare a Federaţiei.

Pe nava 07, deodată 0 primeşte un apel de pe Pământ. 0 pune apelul pe ecran, şi se întâmplă să fie Robert, care spune: „Vreau să vorbesc cu voi, dar mai ales cu 22. Unde e?” şi 0 spune: „Chiar acum se află într-o misiune pe Teremedó, din cauza distrugerii cauzate de Andrea a doi aştri, planeta e instabilă: Lludne şi Jekrumedó au fost distruşi, şi de-aia Teremedó a pierdut rotaţia în jurul axei sale. De acum înainte, pe o parte a planetei mereu va fi noapte şi cealaltă parte a planetei va rămâne mereu iluminată. Prin urmare, pe o parte a planetei va urca temperatura şi pe cealaltă parte va coborî temperatura. 22 s-a dus pe Teremedó să-i ajute pe locuitorii situaţi în zone cu o temperatură foarte înaltă sau foarte scăzută, deoarece trebuie să relocheze populaţia afectată…” şi Robert întrerup spunând: „Ştiu, planeta e haos, cred că e înţelept să spun un spoiler: o treime din populaţia teremedosiană o să moară!”. 0 spune: „Ce?”, şi Robert spune: „Puteţi să mă urcaţi pe 07?”. 0 spune: „De ce vrei să vii cu noi acum? O să dureze până o să vină 22!”, dar Robert spune că vrea să fie pe nava 07 până se întoarce 22.

Între timp, pe Teremedó, 22 se află în Noyó, unde temperatura ajunge la 42ºC. Reuneşte un grup de locuitori pentru a-i duce în nişte navete, şi îi spune unui coleg: „Nu ştiu unde o să punem toţi aceşti oameni…”. Tovarăşul termină să adune pe toată lumea, şi închide uşile navetei lăsându-i pe mulţi alţi oameni la o coadă, aşteptând să intre într-o altă navetă. Oamenii sunt însetaţi, şi vor să bea apă. 22 le spune tuturor: „Rămâneţi calmi!”, dar oamenii continuă să ţipe. 22 spune: „Sunt teremedosieni şi par umani…”, şi după aceea îi spune tovarăşului său: „O să mă teleportez în cealaltă parte a planetei, vreau să văd cum merge frigul nopţii eterne, tu trebuie să rămâi aici având grijă de cetăţenii din Noyó, bine?”. Tovarăşul spune: „Wi, poṭs marḣá”. 22 se teleportează cu un teleportator mobil, şi apare într-un punct dintr-un oraş acoperit de gheaţă, şi este noapte. Nu se vede nimic, deoarece multe felinare sunt topite. Lui 22 îi este frig, şi spune: „O mare schimbare pentru corpul meu. Părinţii mei nu ştiu că sunt aici, dar o să-şi dea seama dacă mă îmbolnăvesc din cauza schimbărilor de temperatură!”. Pe atunci 22 primeşte un apel de pe nava 07, şi 0 îi spune că Robert se află la bord.

22 spune: „Urcaţi-mă”, şi 0 îl teleportează pe nava 07. Pe nava 07, 22 spune: „Robert, acum trebuie să mă duc la mine acasă sau părinţii mei o să-şi dea seama că am plecat, spune-ne ce vrei dar astăzi n-o să facem nimic, bine?”. Robert spune: „Ştiam că ai spune asta. Vreau să fac o misiune cu voi: trebuie să mergem în bârlogul regentei Andrea şi s-o oprim odată pentru totdeauna. Dacă vrei, putem s-o facem mâine, dar mâine vino aici şi mişcă-ţi fundul!”, şi 22 spune: „Foarte bine, acum o să cobor în casa mea. Teremedó e dus dracului din cauza Andreei…”. 22 pleacă, şi Robert spune: „Şi voi, mişcaţi-vă fundul şi spuneţi-mi unde pot să-mi iau o cabină în timp ce-o să fiu pe nava asta. Aveţi loc, nu-i aşa?”, şi 0 spune: „Nu ştim dacă e înţelept să te avem la bord, deoarece eşti…”. Robert întrerupe spunând: „Fratele tău, 0. Sunt Josep Maria, dar regenerat. Sunt el când o să crească. De ce vă e frică de mine?”, şi 0 spune: „Ştim că te-ai schimbat, eşti diferit de fratele meu original. Furi, sari peste orice regulă, şi în plus regenerarea te-a schimbat. Eu îmi cunosc fratele foarte bine, şi în ciuda faptului că el o să fie ceea ce tu eşti, sunteţi foarte diferiţi!”. Robert spune: „Acel 0 care mereu face glume, acum vorbeşte ca şi cum ar fi cel mai serios tip din lume. Crede-mă, m-am schimbat, da, dar sunt tot fostul amiral al Pământului, Josep Maria 27. Şi ştiu că o să mă schimb mult mai mult, mă aşteaptă o viaţă mult mai lungă…”.

A doua zi, 22 se teleportează pe nava 07, şi spune: „Acum putem să facem misiunea, să trecem la treabă!”. Echipajul navei 07 se duce în bârlogul regentei Andrea să o oprească, şi merg cu o navetă la ea acasă. Cu ajutorul lui Robert, folosesc nişte filtre de percepţie ca oamenii să nu-i vadă şi fac o gaură pe stradă în faţa casei ei cu fazerele. 0, Rutitto şi Maray coboară din navetă şi intră în interiorul bârlogului, în timp ce 22 şi Carla controlează misiunea de pe nava FEF 07. Când cei trei ofiţeri intră în bârlog, află că Andrea îi atacă cu Daleki simulaţi, nişte fiinţe din serialul de televiziune „Doctor Who”. Ofiţerii Flotei Stelare a Federaţiei se împart, evită atacurile Dalekilor şi 0 reuşeşte să intre în sala principală a bârlogului. Dar Andrea nu se află aici, şi descoperă că ea a pus bombe ca capcană pentru a-i omorî. Toţi pleacă, dar în timp ce ies de la bârlog, Andrea apare şi cu o nouă armă trage pe Rutitto şi pe Maray cu un singur foc, şi mor. 0 vrea să-i ajute, dar văzând că nu poate să facă nimic, scapă cu naveta şi se întoarce la 07. Bârlogul explodează. În 07, 22, 0 şi Carla regretă moartea prietenilor lor, şi cu rabia 22 spune că o vor înfrânge pe Andrea cu orice preţ.

În sala de reuniuni a navei 07, 22 se supără cu Robert, şi spune: „Tu ştiai că ei ar muri!”. Robert spune: „În primul rând: nu putem să schimbăm istoria. Ăştia trebuia să moară în misiunea asta, şi aşa a fost. În al doilea rând: moartea lor a fost semnificativă, fiindcă mulţumită misiunii noastre, bârlogul Andreei a fost distrus împreună cu toate aparatele sale de înaltă tehnologie, şi ea a trebuit să plece fără nicio unealtă cu care ar putea să termine să distrugă Teremedó. Ea trebuie să înceapă de la zero!”. 0 spune: „Tu ai spus că o treime din populaţia teremedosiană o să moară, nu-i aşa?”, şi Robert spune: „Pe planeta voastră nu puteţi să faceţi nimic să-i salvaţi pe toţi, nu-i loc pentru toată lumea în zona locuibilă. Ce aşteptaţi, magie?”. 22 spune: „Coaliţia între Andrea şi Alxy Frankz, ce-o să se întâmple?”, şi Robert spune: „Spoilere”. 22 spune: „Haide, băiete, nu acum, la naiba!”, şi Robert spune: „O să vă petreceţi toată reuniunea certându-mă pentru că sunteţi turbaţi pentru pierderea prietenilor voştri?”. 22 spune: „Reuniunea asta s-a terminat. Puteţi să vă întoarceţi în locurile voastre, eu o să mă întorc acasă. Robert, mişcă-ţi fundul!”, şi Robert spune: „Ştiu că faci asta ca să mă imiţi, dar n-o să poţi să eviţi s-o spui în viitor…”. 22 spune: „Du-te dracului, cară-te de pe nava mea!”, şi Robert spune: „Nava noastră. Suntem aceeaşi persoană, ştiai?”. 22 spune: „Poţi să pleci?”, şi Robert spune: „Desigur, nerăbdător…” şi activează un obiect cu care se teleportează pe Pământ. 22 spune: „Aveam scuturile ridicate!”…

Pe Pământ, Mila merge într-o casă pe o stradă părăsită din Castelldefels, cu frică de acest loc. Dar merge fericită, pentru că se va întâlni cu Penélope Cruz şi regizorul ei, pentru a-şi concreta rolul într-un serial de televiziune în care Mila va fi una dintre protagoniste. Dar totul este o capcană elaborată de Andrea, şi totul este fals. Mila bate la uşă, iese regizorul şi spune: „Abia aşteptam să te văd!”. Regizorul o duce pe Mila în interiorul casei, unde spre deosebire de exteriorul abandonat, tot interiorul este deplin de luxuri. Penélope Cruz apare, şi spune: „Trebuie să ne tăinuim studiourile într-o zonă care pare abandonată, şi astfel nimeni nu va suspecta că ne aflăm aici. Du-te cu regizorul meu!”, şi regizorul spune: „O să te aranjez ca să filmăm prima scenă, trebuie să începem astăzi sau n-o să avem timp să filmăm totul înainte de premiera serialului nostru. Vino cu mine!”. Regizorul o duce pe Mila într-un vestiar, îi pune machiaj pe faţă şi îi pregăteşte îmbrăcămintea pe care o va duce personajul. După aceea regizorul o duce pe Mila în sala de filmări, dar acolo nu-i nicio cameră de filmat, numai sunt nişte unelte ciudate şi un pat. Regizorul îi spune Milei: „Ai încredere în mine, întinde-te pe pat şi totul o să fie bine…”. Mila face asta, şi regizorul o doarme…

Regizorul îşi scoate camuflajul şi se întâmplă să fie Andrea, şi Penélope Cruz îşi scoate camuflajul şi ea şi se întâmplă să fie Melina. Amândouă râd, se sărută şi Melina spune: „Am adus-o pe Mila unde vroiam!”. Andrea spune: „Trebuie să-ţi spun că nu mă aşteptam ca omologul surorii tale să fie atât de proastă, e atât de naivă şi uşor de păcălit!”. Melina spune: „Ce-o să facem acum?”, şi Andrea spune: „S-o eliberăm. N-o să-şi amintească nimic din sala operaţiilor cerebrale, şi în plus ea o să creadă că a gravat o scenă din falsul serial cu noi. Haide, hai să ne punem camuflajele din nou!”, şi amândouă se transformă din nou în Penélope Cruz şi în regizorul ei. Regizorul apasă un buton, cablurile cuplate la capul Milei se retrag de pe capul ei şi Mila se trezeşte. Mila spune: „Mi-au plăcut foarte mult scenele pe care le-am filmat!”, şi regizorul spune: „Te-ai descurcat foarte bine, ai talent pentru asta. Săptămâna viitoare o să facem mai multă muncă, acum poţi să pleci acasă. Vrei să te conduc până la uşă?”. Mila spune: „Da, însoţeşte-mă dacă vrei”, şi regizorul şi Penélope Cruz o conduc pe Mila până la uşă. Mila îşi ia la revedere de cei doi impostori, se întoarce la ea acasă şi se termină episodul.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.