Lucrurile Surorilor Wiki
Advertisement
Două fete speciale
1.png
Numărul episodului 1
Sezonul 1
Numărul total 1
Titlul pe Teremedó 2’a noyas especials
Titlul în Portugal Duas raparigas especiais
Data difuzării 30 noiembrie 2014
Lista episoadelor
precedent
următor
Vizită într-un hotel
Lucrurile Surorilor

Două fete speciale este episodul 1 al sezonului 1 din serialul Lucrurile Surorilor şi episodul 1 în total. A avut premiera pe 30 noiembrie 2014.

Rezumat

Episodul începe într-un curs academic din anul 2014, în şcoala Traball din Bàrcinon. Kimberly iese din clasă şi coboară cu prietenele sale cu ascensorul, când se întâlneşte cu Karla nişte etaje mai jos. Când ajung la parter, nişte prietene se îndreaptă spre metrou, şi altele se îndreaptă spre ieşirea şcolii. Surorile Duver§a sunt la intrarea şcolii. Atunci nişte prietene de-ale lui Kimberly spun că clădirea Pulá oferă intrări pentru inaugurarea unei nave stelare, şi o vor face pe ziua 21 noiembrie. Karla insistă să meargă, şi vor trebui să prindă trenurile STK, nişte trenuri din Bàrcinon pe care niciodată le prinseseră (ele mereu iau metroul sau autobuzul).

Cele două fete iau trenurile STK, şi ajung până în gara clădirii Pulá. Când intră în clădire, întreabă în ce direcţie trebuie să meargă pentru a obţine intrări pentru inaugurarea navei stelare. Un bărbat le indică o coadă de oameni şi trebuie să aştepte să ajungă rândul lor pentru a obţine intrările. Fetele decid să aştepte la coadă, deoarece au toată ziua. În timp ce aşteaptă, un bărbat se uită la fete şi se surprinde văzând culoarea lor de piele, şi le întreabă: „Oare sunteţi umane?”. Dar Karla spune că sunt teremedosiene ca şi toţi, şi îşi foloseşte telechinezia. Kimberly îi cere să se oprească. Atunci un bărbat cu uniform se uită la fete şi verifică nişte date în mini-calculatorul său, şi atunci decide să se apropie de fete.

Bărbatul le întreabă pe fete: „Oare sunteţi surorile Duver§a?” şi Kimberly spune da, spunând că ea este Kimberly şi îi prezintă sora ei Karla. Bărbatul spune că superiorul său, amiralul 19, le-a rezervat două intrări speciale pentru ele ca să vadă inaugurarea lui FEF 09. Karla întreabă: „Ce este FEF 09? Noi vrem intrări pentru inaugurarea navei stelare”. Bărbatul le spune: „FEF 09 este nava stelară. La coadă voi veţi fi mai mult decât două ore pentru că ofiţerii privesc fiecare persoană cu atenţie, şi în general numai este pentru a spune nu. Veniţi cu noi”. Kimberly nu ştie ce să facă, dar Karla spune că va fi haios. Şi amândouă decid să meargă cu el.

Bărbatul introduce un cod şi îşi pune mâna ca protecţie, şi intră în incinta privată din Pulá. Acolo, bărbatul spune că fetele au fost invitate în mod excepţional de amiralul 19, şi că inaugurarea va fi la 3 dimineaţa şi se va termina la 4. Karla spune că este în mijlocul nopţii, şi bărbatul spune că a fost plănuit astfel pentru a evita ca lumea să vrea să vină, dar totuşi, coada este foarte mare. Kimberly spune că a doua zi au şcoală, şi bărbatul întreabă dacă studiază în şcoala Traball şi în ce clasă sunt. Kimberly spune: „Da, mergem la Traball, eu sunt în clasa a şaptea din şcoala primară şi Karla este în clasa PƐ.” şi bărbatul spune: „Dacă vrei, pot să-l sun pe profesorul tău pentru a-i spune că a doua zi după inaugurare nu vei putea să mergi la şcoală, şi vei avea un dia liber pe care trebuie să o profiţi ca să dormi şi să te odihneşti. Sora ta, la fel”.

Kimberly şi Karla sunt de acord, şi ies din Pulá. Kimberly spune că Karla mereu reuşeşte tot ce-şi propune, şi Karla spune că i-ar plăcea să ştie cine este acest amiral 19. Cele două fete se întorc acasă pe o cale diferită de toate celelalte: iau trenurile STK către o gară mai departe care se numeşte Tot şi apoi linia 4 a metroului până la gara „La Paz”, unde ele locuiesc. Ele mereu luaseră linia 2 pentru a merge de la şcoală până acasă. Când intră în casă, părinţii lor le întreabă unde fuseseră. Ele spun că au intrări pentru a merge la inaugurarea noii nave stelare FEF 09 care se va efectua în Pulá. Părinţii lor sunt de acord, dar întreabă cum reuşiseră să aibă intrările. Kimberly spune că amiralul Pământului le-a rezervat nişte intrări, dar nu ştiu de ce.

Pe 21 noiembrie, la ora 3 dimineaţa, Kimberly şi Karla ajung în Pulá, şi nu ştiu cum va fi vizita. Amândouă îi dau unui ofiţer intrările, şi el le lasă să treacă. Cele două surori merg cu ceilalţi invitaţi selecţionaţi, pentru a începe vizita. Atunci Kimberly şi Karla găsesc nava, şi o observă. Un ofiţer apare într-o fereastră a navei într-un etaj mai sus al navei, şi spune: „Uitaţi-vă la nava FEF 09: ultima noastră navă cu tehnologia cea mai avansată a Flotei Stelare a Federaţiei. Şi voi sunteţi invitaţi cu intrările voastre ca să intraţi, să vedeţi, să cunoaşteţi şi să vizitaţi această navă stelară. Trebuie să mergeţi la intrare şi apoi să mergeţi în prima sală pe care o veţi găsi, unde mă voi întâlni cu voi”. Cele două fete şi ceilalţi invitaţi intră în navă.

Invitaţii stau în nişte scaune care se vor mişca pentru a face vizita prin navă, şi cele două fete merg împreună. Vizita începe, şi în primul rând trec prin sala motoarelor, şi apoi trec prin holopunţile navei şi bărbatul care îi ghidează spune că holopunţile recreează orice ambient cu personaje unde totul este o hologramă, şi în curând vor adăuga holopunţi şi în Bàrcinon pentru folosirea cetăţenilor. Apoi le arată hangarul navetelor, care este camera cea mai mare care există, şi apoi merg la camera de agrement unde membrii echipajului vor mânca şi îşi vor petrece timpurile libere. După ce le-au arătat mai multe camere, ajung pe punte, camera de comandă a navei şi unde ofiţerii obişnuiesc să fie de obicei, pentru că este locul din care se controlează nava. Între timp, tatăl fetelor este treaz şi preocupat, şi mama îi spune că trebuie să doarmă.

Bărbatul care îi ghidează le spune invitaţilor că pot să se aşeze pentru scurt timp în scaunul central, şi Karla se oferă să se aşeze ca fiind prima. Kimberly se aşează după aceea. Când vizita se termină, fetele sunt foarte emoţionate în legătură cu ceea ce-au văzut, şi îl văd pe un băiat cam de vârsta lui Kimberly care se apropie de ele. Fetele nu ştiu ce vrea nici cine este, dar au o surpriză când băiatul spune că este amiralu. Pământului, 19. Se prezintă în faţa fetelor, şi apoi vine İhi. 19 vorbeşte cu fetele după ce le-a prezentat-o pe İhi, şi spune că le-a dat intrări pentru că vroia să le cunoască, deoarece sunt speciale pe Teremedó din cauza culorii lor de piele. Apoi 19 le dă fetelor două comunicatoare ale Flotei Stelare a Federaţiei, le arată cum funcţionează şi spune că astfel vor putea să comunice cu el când vor vrea. Şi 19 şi İhi pleacă.

Cele două fete se întorc acasă, şi le explică părinţilor lor totul, chiar şi ceea ce le-a povestit amiralul 19. Părinţii spun că nu ştiu nimic despre această situaţie şi a fost un lucru foarte ciudat, dar le spune să nu se preocupe, trebuie să uite de acest detaliu deoarece nimeni nu le va spune nimic despre asta pe Teremedó. Fetele se duc în camera lor şi se întind pe pat pentru a dormi, deoarece a fost o zi foarte mişcată. Şi a doua zi, la fel ca au convenit ofiţerii Flotei Stelare a Federaţiei, amândouă nu vor avea şcoală, şi vor putea să doarmă toată dimineaţa. Şi episodul se termină.

Advertisement