FANDOM


Călătoria
12
Numărul episodului 4
Sezonul 2
Numărul total 12
Titlul pe Teremedó Le viaḣa
Titlul în Portugal A viagem
Data difuzării 4 septembrie 2016
Lista episoadelor
precedent
Trei entităţi şi proprietarii acestora
următor
Căcatul curului
Lucrurile Surorilor

Călătoria este episodul 4 al sezonului 2 din serialul Lucrurile Surorilor şi episodul 12 în total. A avut premiera pe 4 septembrie 2016.

Rezumat

Episodul începe la ora 6 dimineaţa în gara de metrou principală a oraşului Bàrcinon unde Kimberly va face o excursie cu echipa casei reality-show-ului. Se pregătesc pentru a ieşi, când Karla vine să o informeze că şi ea va face o călătorie cu clasa ei de la şcoală. Kimberly o întreabă unde se duc, şi Karla spune că se vor duce cu metroul în primul rând în Mardit, capitala Espàniei, şi apoi se vor duce în Librit, capitala Portugàniei. Kimberly spune: „Eu am făcut acelaşi parcurs ca şi al tău când aveam vârsta ta, toţi elevii şcolii Traball fac călătoria asta, dar voi o să rataţi excursia mea în Parit şi în alte locuri care sunt mai haioase”. Karla spune: „Eşti sigură că n-am să merg într-o bună zi în Parit? Poate, o să vizitez toată Frànnia mai devreme decât crezi”. Kimberly spune: „Dacă vrei să te compari cu noi, o să-ţi fie dificil…” şi se suie într-un tren al liniei 10 de metrou care va duce toată echipa casei în Parit.

Când trenul a plecat, Karla ia un tren al liniei 12 pentru a merge până la şcoală, deoarece şi ea are o excursie. Când Karla ajunge la şcoală, îl întâlneşte pe iubitul său, care o salută sărutând-o. Iubitul Karlei spune că o găseşte un pic ciudată, şi Karla spune: „Sora mea niciodată n-o să se schimbe”. Când clasa s-a întâlnit, profesoara vine să-i ducă pe toţi la gara de metrou, pentru a lua linia 13 care va duce toată clasa în Mardit, capitala ţării „Espània”. Când s-au suit într-un tren, Karla îi spune iubitului său că recunoaşte că are un pic de gelozie pe sora sa, dar ea trebuie să-şi facă viaţa şi într-o bună zi cele două fete vor locui separate, în propriile lor case. Apoi îi spune: „Cu tine, în propria noastră casă, tu şi eu singuri…” şi băiatul roşeşte. O prietenă de-a Karlei, care este aşezată în spatele cuplului, spune: „Ce frumos…”, după ce i-a auzit. Karla spune: „Taci din gură!”.

Între timp, într-un alt tren, Kimberly este cu echipa sa călătorind spre Parit, şi este înregistrată tot timpul de televiziunea Frànniei. Când ajung în Parit, Kimberly spune: „În sfârşit puţin aer!”, şi începe să se bucure de oraş. Directorul spune că acest oraş este foarte mare, la fel de mare ca Bàrcinon, dar monumentele şi partea cea mai importantă a oraşului se află lângă râul care împarte oraşul în două, pentru că oraşul se află pe un istm foarte lung, şi râul împarte istmul în două părţi. În Mardit, Karla încă o dată se gândeşte la sora sa, crezând că se bucură mai mult decât ea poate să se bucure, şi că are toată televiziunea unei ţări înregistrând-o. Iubitul ei o întreabă că, dacă ea ar fi acolo cu sora sa, s-ar simţi mai bine sau nu, şi Karla spune că nu ştie, ştie asta doar pentru că nu se află acolo. Şi clasa îşi continuă vizita prin străzile oraşului, văzând monumentele cele mai importante.

Profesorul Karlei spune: „V-aţi bucurat de oraşul centrului peninsulei Bèrtika? Ei bine, acum o să luăm din nou trenul ca să ne ducem în următoarea şi ultima destinaţie: Librit, capitala Portugàniei. Sunt sigur că şi asta o să vă placă”. Karla spune iubitului său: „Ţie ţi-a plăcut oraşul?” şi el răspunde: „Da, şi ţie cum ţi s-a părut?” şi Karla la sfârşit îi răspunde: „Mi-ar plăcea mai mult să vizitez un oraş de pe Pământ, ca Barcelona. Ăsta-i un gust pe care îl împărtăşesc cu sora mea Kimberly, şi în plus, ea mă depăşeşte în gustul ăsta”. Şi toţi elevii clasei iau metroul ca să se ducă în următoarea destinaţie. Între timp, în Parit, directorul spune: „Cei care vor să facă o călătorie spre sudul ţării, vor lua trenul cu mine când voi avea biletele”. Kimberly vrea să meargă, şi directorul acceptă ca ea să vină, dar există alte persoane care vor avea prioritate, şi dacă nu există locuri disponibile, va rămâne. Kimberly înţelege.

Karla şi clasa ei ajung în Librit, şi profesorul spune că au o oră ca să viziteze oraşul singuri, dar trebuie să meargă în grupuri de două sau mai multe persoane. Karla va merge cu iubitul ei, şi îi spune: „Hai să facem o tură prin oraş, cred că ăsta o să fie mai frumos decât precedentul”. Cuplul începe să se plimbe, când primeşte un apel de la Kimberly, şi ea îi spune că se află într-un tren şi merge cu încă două persoane spre sudul ţării, când istmul se termină şi începe marele continent. Apoi îi spune că se scuză pentru ce i-a spus mai devreme, şi spune că uneori nu poate să evite să fie aşa. Karla spune că Kimberly este sora sa mai mare şi uneori o vede ca un model de urmat, şi au trăit multe aventuri împreună pentru că împreună pot să facă mult lucruri. Kimberly spune: „Şi să ne băgăm în locuri interzise”. Şi termină apelul. Karla şi iubitul ei îşi continuă plimbarea prin oraş.

După călătoria în sudul ţării Frànnia, cele trei persoane care au fost în această prelungire a călătoriei se alătură restului echipei şi camelor de televiziune în gara din Parit, şi toată echipa se întoarce acasă. Kimberly spune că cel puţin, când a fost în sudul ţării Frànnia, nu erau camere de televiziune înregistrând-o, şi spune că recunoaşte că se satură să aibă toate camerele acestea copleşind-o. Echipa ajunge în gara din Bàrcinon, şi Kimberly se întâlneşte cu Karla şi iubitul ei. Ei trei decid să facă o altă vizită la instalaţiile secrete de pe munte, şi de data aceasta i le va arăta iubitului Karlei. Iubitul Karlei spune că nu ştie dacă să preia controlul ofiţerilor care supraveghează va servi acum că ei ştiu toate trucurile lor, dar Karla spune că se vor gândi la vreun plan mai târziu, şi vor putea să-l plănuiască pe drum. Iubitul Karlei spune că nu ştie de ce ele două au atâta interes în acele instalaţii.

Cei trei se duc cu metroul până în Tarràkonon, şi apoi urcă pe munte pe jos. Când ajung la instalaţiile Flotei Stelare a Federaţiei, găsesc că totul a fost distrus şi nu rămâne nimic din ce era acolo, adică, cineva a scos toate calculatoarele şi aparatele de înaltă tehnologie de acolo, şi Kimberly crede că Flota Stelară a Federaţiei nu vrea ca ele să descopere mai multe despre linia temporală originală şi despre originile lor. Karla spune că poate trebuie să uite de toate aceste informaţii pe care le-au văzut, dar Kimberly spune că crede că amiralul 21 vrea ca ele să ştie asta, chiar şi dacă Flota Stelară a Federaţiei le împiedică ca ele să ştie. Karla spune: „De unde tu ştii cu atâta certitudine ceea ce amiralul 21 vrea? Legătura voastră numai ar putea să fie posibilă cu o fuziune, de exemplu o nasare. Oare el te-a nasat?” şi repede Kimberly spune că nu, dar are dreptate când spune că ar putea să aibă o legătură, dar nu ştie de unde provine. Karla propune să se întoarcă acasă.

În casa reality-show-ului, directorul îi spune lui Kimberly că momentul de surori pe care ea i l-a cerut ca să fie cu Karla a durat prea mult timp, şi spectatorii vor să fie informaţi cu privire la tot ce se întâmplă în casă. Kimberly spune că a încercat să meargă în mare grabă, şi directorul spune că în contract ea a semnat mai multe lucruri, şi între ele să permită ca televiziunea să ştie mereu unde se află ea. Kimberly spune că înţelege, şi se duce la ea în cameră. Atunci, directorul ia un comunicator ciudat asemănător cu un telefon mobil dar diferit şi cu un capac, deschide capacul şi îi spune cuiva că crede că persoanele pe care le caută sunt Kimberly şi sora ei Karla. Atunci apare Yusma într-un loc necunoscut, şi spune că a primit mesajul şi îi spune directorului casei că trebuie să supravegheze toate mişcările lor. Directorul spune că va face ceea ce Yusma vrea, şi termină mesajul. Atunci Yusma îi spune lui İhi Kadse din universul oglindă că trebuie să evite ca această informaţie să ajungă în mâinile regentei Andrea, İhi din universul oglindă spune că cu siguranţă ea ştie deja asta dar încă nu vrea să facă nimic, şi se termină episodul.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.